“Nu durf ik klikken, want inderdaad, die PC zal niet ontploffen”

  • Post author:
  • Post category:Blog

Ik herinner het me afsof het gisteren was. Een collega wilde graag leren hoe ik iets deed. En dan plots kreeg ik te horen:”Amaai, daar zou ik nooit op durven klikken!”. De tekst waarop ik klikte was “query”.

Daarna is er veel veranderd blijkbaar… Ik kreeg onlangs een berichtje van diezelde collega: “Dat nieuwe project is echt jouw ding, hé! Weet je nog dat ik niet durfde te klikken? Je hebt mij zoveel geleerd op het werk… Ik heb thuis een Mac staan, en ja, ik durf nu zelfs daarop klikken want die zal daarvan niet ontploffen!”

Toch een kleine waarschuwing: niet élke klik is zonder risico! Hoe je het risico beperkt?

Door bewust te klikken (lees voor je klikt), regelmatig reservekopies (back-ups) te maken… Toch een vervelende pop-up melding? Dit is wat ik doe:

  • diep ademhalen,
  • lezen wat er staat,
  • snap ik het niet? Dan Google ik de tekst (met ” ervoor en erachter”). Dan krijg ik op z’n minst al wat info
  • indien dat niet hielp maak ik een schermafdruk (screenshot) CTRL+PrtScrn (op Mac Cmd+Shift+3) en plak die in een mail naar een IT’er