Maak kennis met de sherpa’s. Een team van gedreven voortrekkers op het vlak van productiviteit in papierwerk. We doen niks liever dan jouw team helpen om de administratieve molen vlot te laten draaien onder er zelf veel aan te hoeven doen.

Onze Teamwaarden

Open en Eerlijk

Duurzaam (toekomstgericht - volhoudbaar) Oplossingsgericht

Wendbaar - Flexibel

Sara Borremans

Sherpa Leader

Integriteit, vertrouwen, continue verbetering

Sara startte Digital Sherpa op na meer dan 15 jaar in administratieve rollen waarbij ze processen optimaliseerde. MS365 is haar zwitsers zakmes. Excel een zeer geliefd speelveld.

Ze is geïntrigeerd door de digitale kloof op de werkvloer en de impact daarvan op individu en team.

 

Als idealist is ze sinds 2016 BAO (Bewust Autoloos Ondernemer) en spendeert ze het marketing budget graag creatief (Nectarist, GoOcean). Moeder van 2 tieners en Japan-fan.

“… Tijdens ons eerste gesprek vertelde Sara me dat ze bedrijven helpt om tot 80% productiever te zijn. Ik kan dit alleen maar bevestigen. Van een taak die me normaal 30 à 60 min kost … ben ik naar een goed systeem gegaan waarin ik een overzicht genereer in slechts 5 minuten. …”

Carolien Vreysen, diëtiste
Lees haar volledige verhaal hier

Els, work-life sherpa

Samenwerking, verbinding, transparantie

Els is reeds lange tijd actief als functioneel analist in verschillende bedrijven. Vanuit die rol werd ze regelmatig gevraagd om training te verzorgen. Van alle sherpa’s is Els degene die het meest is gericht op work-life balance. OneNote en Outlook zijn de belangrijkste tools om haar doel te bereiken.

Om haar werk nog meer kracht bij te zetten verslindt ze het ene na het andere non-fictieboek rond changemanagement en ontwikkeling (persoonlijk en in groep).

Ook Els droomt van een betere wereld en bouwt daarom o.m. mee een voedselbos uit.

 

Ze is single mum van een zoon en filmfanaat.

An is reeds jaren actief als ICT-er (netwerken) en freelance sales. Vaak stellen klanten allerlei praktische vragen. Sinds ze Sara leerde kennen wist ze dat er een oplossing was.
Zo werd ze deel van het team.

An zingt graag in koor en houdt van wandelreizen.

An, sales sherpa

Luisterbereid, authentiek, hulpvaardig

Elke, strategic sherpa

Efficiëntie, ethiek, vrijheid

Elke denkt graag strategisch mee in digitaliseringstrajecten, maar ook zij wordt vaak gevraagd om haar werkmethodes binnen MS365 aan de groep toe te lichten. Elke is zonder twijfel de meest technisch onderlegde en programmeerde zelf al een AI-bot in 2023.

Elke is altijd aan het leren en ontdekken. Via boeken en PC. 
OneNote is haar favoriete tool en extern geheugen.

Ook Elke is overtuigd van het belang van digitaal zelfvertrouwen om meer impact te kunnen maken als individu en organisatie.

 

Ze is mama van een zoon en loopt, wandelt en golft.

Over de collega sherpa's

Iedere sherpa wordt zorgvuldig gekozen.

  • Ze hebben stuk voor stuk heel wat kilometers op de teller binnen MS365.
  • Ze zijn ervan overtuigd dat veel kan geautomatiseerd worden, maar dat mensen ook belangrijk zijn in elk bedrijfsproces.
  • Het zijn stuk voor stuk zelfstandigen, klaar om de intrapreneurs-microbe binnen je bedrijf te versterken.
  • Bij voorkeur zijn ze meertalig. NL/FR/ENG.
  • We bouwen samen als een team de sherpa dienstverlening uit en zien samenwerkingen op lange termijn.

Hoe Sara digital sherpa werd?

De eerste PC die bij ons binnenkwam, maakte niet alleen een eind aan de tipp-exkunstwerkjes, maar toonde ons – dankzij de programmeerinspanningen van mijn grootvader – ook de mogelijkheden. Ja, ik wist als 8-jarige wel wat ik wilde van de Sint: een “kompjoeter”.

Daarnaast tekende en schilderde ik zowat alles vol, ook in het architectenbureau van mijn ouders. Toch stapte ik niet in hun voetsporen.

Als enige Vlaamse van mijn jaar aan een Franstalige hogeschool raakte ik gefascineerd door het vak ‘Wetenschappelijke werkorganisatie’. Ik vond het intrigerend om te zien hoeveel invloed de inrichting van een werkplek kan hebben op de productiviteit. , al bleek er ook uit dat mensen geen machines zijn.

De uitdagingen op mijn pad zorgden ervoor dat ik dicht bij huis werk zocht. 

Lekker veilig, in de administratie. Een vast inkomen en alles erop en eraan. Maar als je redeneert als zelfstandige dan is loondienst een kwelling, een gouden kooi. Die ook fysiek gevaarlijk bleek. Door een muisarm stelde ik me vragen bij de toekomst. Ik bond de strijd aan tegen de opstandige softwaresystemen, onvolledige databases, achterstand en inefficiëntie.

Privé ging ik intussen intensiever schilderen en ontdekte sumi-e – Japans meditatief inktschilderen. Hierbij geef je met een minimum aan streken de ziel van je onderwerp weer. Hoe meer ik me in de techniek verdiepte, hoe meer verbanden ik begon te zien tussen alles wat ik deed.

In loondienst leefde ik mij intussen uit in kliks uitschakelen. Ik ging op zoek naar de ene lijn die de essentie vatte, zowel op het werk als bij het schilderen. Leidinggevenden zagen het graag gebeuren. Collega’s hadden soms wat meer tijd nodig, maar velen werden na een tijdje ambassadeurs voor de nieuwe manier van werken of de nieuwe tools.

Het resulteerde soms in extreme veranderingen. Zoals het systeem dat maandelijkse vergaderingen van 3 uur terugbracht naar 15 minuten. Ook achter de schermen was alles véél meer onder controle en iedereen tevreden. Het systeem werd door andere organisaties opgemerkt en overgenomen.

In 2016 begonnen de puzzelstukjes pas echt op hun plaats te vallen. Na een ontslag gevolgd door een transformerende solo-reis.

Wel drie ex-collega’s kwamen me vertellen dat mijn werksysteem als model werd gebruikt voor de administratieve opvolging van duaal leren.
Wat me nog het hardst trof, was hun enthousiasme en dankbaarheid over de transformaties die ik in gang had gezet. Toen pas realiseerde ik me hoeveel impact mijn werk en visie echt konden hebben. De puzzel was af. Ik startte mijn eigen bedrijf.

In 2019 merkte ik dat er nog een stukje ontbrak. Toen kwam ik in contact met Harada-coaching (gericht op zelfsturing en doelen halen terwijl je balans behoudt). Mijn eerste doel was het begin van de Japanse Shikoku pelgrimstocht wandelen. Alleen.
Toen ik worstelend onderweg was naar Shosanji (beruchte tempel 12) bedacht ik dat het een beetje was zoals mijn klanten. Net zoals hen was ik een beetje verloren en angstig op een plek waar ik absoluut wél wilde zijn. Een sherpa meehebben was handiger geweest, dan was ik sneller vooruit geraakt. Net als de klanten die ik mag helpen.

De digital sherpa was geboren. De sherpa die organisaties helpt Mount Digital beklimmen.

Met Kanli ga ik vooral waar de nood aan digitalisatie hoog is, maar de vaardigheid een obstakel. Ik wil vooral mensgerichte bedrijven versterken. En gedreven mensen wil ik helpen nog meer impact te maken voor deze bedrijven.

Volgens feedback van klanten zorg ik voor:

  • Meer rust. Mijn klanten krijgen meer inzicht en overzicht zonder eindeloze opzoekingen en puzzels.
  • Een optimale cashflow. Gedaan met klanten met renteloze leningen omdat administratieve controle ontbreekt. 
  • Meer zelfzekerheid. Er wordt niet enkel gekeken naar ‘wat’, maar ook naar ‘hoe’ dingen gedaan worden zodat kwaliteit wordt verzekerd.
  • Meer vaardigheid. Bedrijfsleiders en medewerkers leren zélf om efficiënter en met zelfzorg (ergonomischer en met lagere werkdruk) te werken.
  • Voedingsbodem voor innovatie en visie. Wanneer mijn klanten steeds meer zicht krijgen op zaken in real time, kan er opnieuw gedacht worden aan de toekomst van het bedrijf.

Mijn doel?

Meer bereiken met minder, net zoals in de Japanse inktschilderkunst 
(sumi-e).

Wat anderen zeggen

“Het was heel fijn samenwerken met Sara: oplossingsgericht, ondernemend, analytisch en een goed humeur er bovenop! Vooral in het begeleiden van nieuwkomers en stagiairs blinkt ze uit, maar ook in het enthousiasmeren van de collega’s voor nieuwe toepassingen of werkwijzen. Een mooie combinatie van harde en softe skills!” 

Mik Gadeyne op LinkedIn

“Sara is een heel capabele administratieve kracht. Ze is bijzonder geduldig en heeft een proactieve aanpak. Zij loste ons dringend Excel-probleem op en gaf gratis enkele nuttige adviezen.

Ze is ook bijzonder betrokken en sluit een project pas af als ze zeker is dat de klant helemaal tevreden is. Zo hebben wij het graag 🙂 Bedankt Sara.”

Kristien Taelman - Primrose Pharma

“Ik had het voorrecht met Sara te mogen samenwerken waar zij perfect de rol invulde als Personal Assistent. Zij valt op door haar werklust, kennis en motivatie. Zij is sterk in het analyseren van processen en kwam telkens met voorstellen tot verbetering welke zij ook regelmatig mee uitwerkte of opvolgde. Sara is ook sterk in office toepassingen, kortom een grote meerwaarde voor de organisatie.”

Eddy De Coster op LinkedIn

“Nu heb ik tenminste voeling met hoe mijn bedrijf er echt voorstaat! Nu durf ik terug investeren!”

Stefaan Lerinckx - TLS Transport

Talenkennis

Nederlands (moedertaal)
Frans (zeer goed)
Engels (zeer goed)
Duits (noties)
Japans (noties)

IT-vaardigheden

MS Office-pakket

Diverse CRM, ERP en CMS-systemen (databases voor klantenbeheer, productiebeheer en websitebeheer), lokaal en “in the cloud”

CV & referenties