3 dagen nodig om terug mens te zijn

Vakantie. Denk je dan meteen ook aan de stress ervoor en erna?? Heb je dan ook minstens 2 weken verlof nodig om er iets aan te hebben?
Ah ja, want de eerste 3 dagen zijn nodig om terug mens te zijn en de laatste 3 dan kruipt het werkritme al stilaan terug op z’n plek.

Dan ben je wellicht nog goed bezig in vergelijking met diegenen die vertrekken met hun kantoor in de valies. “Workation” noemen ze dat dan. 2 weken vanop een zonnige locatie gaan werken. Kan een keuze zijn, maar niet de mijne šŸ˜‰

Want ik heb het als kind van zelfstandigen net iets te dichtbij meegemaakt, dat x dagen nodig hebben om terug mens te worden. Voor wij op reis vertrokken werden er steevast nachtjes doorgewerkt. Resultaat was dat er altijd eentje was die ziek was de eerste dagen van de vakantie. Pure uitputting. Het is zelfs 1 van de redenen die er mij jarenlang van heeft weerhouden om zelf als zelfstandige te beginnen. Maar ja, het bloed stroomt waar het niet gaan kan zeker? šŸ˜‰

In elk geval, toen we afgelopen maart vertrokken op reis werd het scenario even zeer herkenbaar. Hele drukke agenda, lange dagen voor het vertrek en in mijn geval zelfs een resem digitale tools die alles hadden kunnen oplossen in die 12u vliegen… Maar ik deed het niet šŸ˜‰

Want ja, ondanks de zakelijke planning was het best een drukke periode. En ja, die bagage inpakken, dat was ik echt even uit het oog verloren. Tenminste toch het stuk waar je gewoonlijk je kroost aanspoort om na te denken voor ze hun favoriete kleren opnieuw aantrekken in de periode waar je echt geen tijd meer hebt voor meer strijk. Alles heeft zo zijn leercurve. Het zit in het systeem voor volgende keer.

Want ja, op reis gaan dat is bij mij een systeem. Dat systeem is er zelfs eentje dat start wanneer ik een vakantie plan. Want dan kan ik ook gerust uit vakantie komen. En ja, ook die week was druk. Zelfs zonder de berg mails en post die op een antwoord wachtten. Ik had opdrachten voor elke dag van de week, dus de kantooruren waren op. En toch slaagde ik erin om de administratie, facturatie, marketing en verkoopmachine ook nog te laten verder draaien zonder slaap te missen.

Hoe dat kan? Door je “vervelende” administratie bijna vanzelfsprekend te laten voortvloeien uit je dagelijkse bezigheden.

Dat noem ik dan “adminikillen”. Wil jij ook graag met wat minder zorgen op reis? Kom dan naar de adminikillersessie op dinsdag 13 juni 2017. Sluit alvast aan bij de adminikillers, dan krijg je meer details in je mailbox.