Keizerlijk parkeren

Je kent ze ongetwijfeld ook: klanten waarbij er qua administratie (i.k.v. facturatie) plots een heleboel extra’s nodig blijken.

Dat vraagt tijd en vreet dus eigenlijk aan de marge.

Heb je er zo meerdere dan vergroot ook je kans op fouten nog eens exponentieel.

Uiteraard kan je je klant niks opleggen, maar je kan wel zorgen voor een WIN-WIN!

Denk met hen mee, zonder je eigen werkwijze te verloochenen.

Vergelijk het met parkeerplaatsen. Met 1 lijn aan elke kant zijn er nogal wat die het midden niet vinden.

Zoals de parkeerplaats bij de supermarkt waaraan je per definitie een deuk in je auto overhoudt. Ik mijd zo’n supermarkt als de pest.

Maar het kan dus echt wel anders! Ik was recent op roadtrip in Japan. En ja zelfs van de parkings ginder ben ik fan! 😉

Waarom?

Door 2 lijnen zijwaarts te zetten (de breedte van een openzwaaiende deur) verhoog je het comfort van ALLE gebruikers. Binnen de lijnen parkeren is per definitie in het midden. Dan kan je als klant vlot in- en uitstappen. Dan is er minder kans op deuken. Dan geeft de parking al aan dat er hier verder is gedacht. Mij geeft het het gevoel dat er hier voor de klant wordt gezorgd.

Terwijl die parkeerplaatsen echt niet breder zijn! Meer nog, ze verplichten je om recht te parkeren. Het is eigenlijk een beperking die je als klant wordt opgelegd. Er is minder speling mogelijk, maar je hoeft daardoor niet “te mikken”. En dus voelt die beperking als klant comfortabeler.

Ook administratief

Ook op administratief vlak kan jij ervoor zorgen dat je klanten een keizerlijk gevoel overhouden aan “in de pas lopen”.

Vergeet niet: ze rekenen op jou om hen te helpen met je expertise. Als hun administratieve eisen jouw werking verlammen, dan kan je hen niet de kwaliteit bieden waar ze recht op hebben.

Tenminste, da’s mijn mening. Misschien zie jij het wel compleet anders? Benieuwd naar jouw visie! Aarzel niet om te reageren!

Tot de volgende!

Sara