Ken jij alle plekjes van je business?

Ik ben op roadtrip door Japan.


Gisteren kregen we deze kaart aangeboden bij de huur van onze camper. 100% Japans, 90% daarvan zelfs Kanji. We hadden er net zo goed voor kunnen bedanken. Want ja, we hebben hier ook een Engelstalig GPS-toestel én de geweldige Google Maps in onze achterzak.

En toch, toch blijkt deze kaart extra’s te bieden en ben ik wat blij ze niet te hebben afgeslagen! Want zoeken op het woord “camping” in GoogleMaps, dat werkt hier niet. Kanji typen lukt (nog) niet. Maar door de picto’s hebben we nog meer keuze qua slaapplaatsen en zien we waar er onsen zijn! YES! Heerlijk die warmwaterbaden! Die kaart maakt ons echt veel rijker dan we in dat eerste moment dachten.

Gek genoeg is het iets herkenbaars, dat rijker zijn dan je denkt. Want maar al te vaak hebben mensen geen idee wat er allemaal kan met de software die ze al in huis hebben. Soms is het ook allemaal Chinees (of Japans 😉).

Toch wil ik jullie, ook van deze andere kant van de aardbol, graag uitnodigen om op ontdekkingstocht te gaan in wat je bedrijf in huis heeft. Wedden dat er schatten van functies te vinden zijn?

Veel plezier op de ontdekkingstocht!!