Mijn bijdrage aan de maatschappij

  • Post author:
  • Post category:Blog

Ik schreef onderstaande tekst vandaag op mijn Facebookpagina, maar omdat het zo’n belangrijk punt markeert wil ik hem hier ook even delen met de wereld…

“Amaai, zo een goe werk da gij doe…” zei ze tranend. Ik was diep geraakt.

Een keer in de maand geef ik tablet en/of smartphone les in Aalst. Voor een groep van 15 mensen die het gevoel hebben dat ze echt niet meer mee zijn met alle digitale nieuwigheid. Niet helemaal mijn core business dus, en toch…
Hier is gewoon zoveel nood aan dat ik het niet over mijn hart krijg ermee te stoppen. Hier leer ik zelf zoveel over hoeveel verschillende misinterpretaties er over 1 ding mogelijk zijn dat het zelfs voor mijn hoofd geen goed idee zou zijn om ermee te stoppen.

Een paar weken terug vroeg mijn grootmoeder of ze bij mij terechtkon voor iPhone-les. De agenda stond al redelijk vol dus stelde ik haar voor om de geplande les te testen.
Vandaag was het zover. Ik had verwacht dat ze nu net aan deze les niet bepaald veel zou hebben. Wel dus.

Er kwamen tranen van geluk. Die had ik écht niet zien aankomen!

Samen met nog een paar andere deelnemers liet ze me inzien hoe waardevol dit voor hen is. Om gewoon in alle rust te kunnen tikken op hun scherm tot ze vast komen te zitten. Hoe fijn het is om gewoon vragen af te kunnen vuren en er dan nog een antwoord op te krijgen in een tempo dat ze wel kunnen volgen. Ook wanneer het woord “browser” Chinees is.

En ja, eerlijk waar, ook onder de ondernemers en hun medewerkers die ik begeleid zijn er zo’n vragen. Het antwoord zorgt soms voor uren tijdswinst. En dat soort vragen beantwoord ik graag!

Wist je trouwens dat er 2 groepen zijn hier op FB waar ik nu al op je vragen antwoord? (no strings attached! Buiten die van de kadoverpakking, want ik zie dat als mijn geschenk aan de wereld)

* Exclusief voor ondernemers is er https://www.facebook.com/groups/Kanlisbackoffice/

* Alle particulieren kunnen met hun vragen terecht bij https://www.facebook.com/groups/digivraagbaak/ (initiatief van @Carina Gulcher, waar ik ook actief ben)

Schuif gerust mee aan!