Blij zijn met een service en niet mogen betalen

Yeah, I know, het klinkt heel raar want komaan, als je iets supergoed zomaar krijgt. Who cares? Dan geniet je er toch dubbel van?

Ben je zeker?

Ik koop iets aan en ben tevreden met mijn aankoop. Dan is de kans vrij groot dat ik dat ook in de toekomst wil doen. Maar er komt niet direct een factuur…

  • De ander kiest er dus voor langer op zijn/haar centen te wachten. Gevolg voor de cashflow?
  • Als ik in regie moest betalen moet ik dus bij blijven houden hoeveel tijd er gepresteerd is tot er gefactureerd is. Ik vind dat als klant niet fijn.
  • De kans bestaat dat we het allebei vergeten en dat ik veel meer moeite moeten doen om de factuur te controleren. Bijgevolg is de kans veel groter dat het nog langer duurt eer ik betaal.
  • Als ik later betaal raakt de ander misschien in financiële moeilijkheden.

Kortom: veel gedoe voor iets wat maar 5 minuten hoeft te duren. Vaak letterlijk. Tenminste als je jezelf als ondernemer gunt om het vlot te laten lopen. Dat kan al vanaf 17 EUR/m en dat levert al gauw een veelvoud op in uitgespaarde tijd en financiële gemoedsrust (cashflow).

Kortom: jij bent het waard om correct en tijdig betaald te worden. Factureer dus meteen. Zo eerlijk is de deal.

Maak je op dit ogenblik je facturen op in Excel of Word? Neem dan eens een gratis test-account bij Billit

Billit is een Belgische tool die het meest compatibel is. Veel andere systemen “ketenen” je als het ware aan je boekhouder. Als je wil overstappen moet je ook van systeem veranderen of een andere boekhouder zoeken die hetzelfde systeem gebruikt. Billit bied je onder meer de mogelijkheid om een klant aan te maken op basis van BTWnummer. Billit haalt automatisch alle overige gegevens op uit VIES (de Europese KBO).
Ook iedere maand automatisch factureren is mogelijk met deze tool.

Wil je meer weten over digitaal factureren? Op 12/11/2019 geef ik er een Masterclass rond in Gent. Meer info? sara@kanli.be

Wil je hulp bij het opstarten van online factureren? Dan ben ik er graag voor je!