Je wil een professioneel logo maar je hebt geen budget om een grafisch ontwerpbureau in te schakelen? In deze blog bied ik je graag een aantal goedkopere alternatieven! Eentje voor als je een ontwerp hebt op papier en een waarmee je vanaf nul begint en binnen een paar minuten een logo kan maken.
Eerst even dit: Geweldig, snel en goedkoop die gaan nooit samen door een deur.
Heb je een stevig businessplan met een ruim marketingbudget? Stop dan hier met lezen en zoek een ontwerper. Er zitten heel wat extra’s waaraan professionals denken waar een doorsnee sterveling niet denkt.
• Kleurenpsychologie
• Drukkwaliteit (die wordt in de alternatieven hieronder ook wel aangehaald)
• Duidelijk zowel wanneer klein als groot gedrukt
• …
Heb je zelf al een ontwerp maar staat het enkel op papier? Dan kan je hier leren hoe je het kan digitaliseren.
- Je zal je tekening eerst op papier klaarmaken. Teken de vormen die je wil digitaliseren over met donkere stift. Een sterk contrast is wat je nodig hebt voor de omzetting.
- Maak een goed belichtte foto of een scan (schaduwen zorgen ook voor kleurverschillen in een foto en die willen we niet)
- Zet je foto om in een vectoriële tekening met behulp van deze video.
- Sla op of exporteer naar een geschikt vectorieel formaat. Exporteren kan naar .png met trnsparante achtergrond. Opslaan kan o.m. naar .svg of .eps
Nog totaal geen idee wat je zoekt en je wil snel iets wat professioneel oogt?
Dat kan nu! Met Looka kan je in een paar minuten een logo op maat ontwerpen.
In de eerste stappen geef je Looka wat info mee. Je geeft antwoorden, kiest kleuren, enz.
Vervolgens gaat de artificiële intelligentie aan de slag voor jou. Je krijgt een hele reeks alternatieven voorgeschoteld en kan ook nog wijzigingen aanbrengen.
Er komt een pop-up die je vraagt om je gegevens, maar als je rustig verder wil ontwerpen klik je onderaan op “Continue as a guest”, dan vind je nog steeds rechts bovenaan de “Buy”-knop. Afhankelijk van je keuze heb je een logo voor 20 USD of 130 USD.
Welke info moet je klaar houden om eraan te beginnen?
- de naam van je bedrijf
- de naam van je activiteit (in het Engels in te geven)
- je weet ook wat je leuk vindt en wat niet
- hou ook in het achterhoofd waar je je logo allemaal wil plaatsen.
Tip rond bestandsformaten: een bestand met extentie .eps, .ai zijn misschien dingen die je niet herkent en waarvoor je misschien geen programma hebt dat ze kan openen. Weet dat dergelijke bestanden wel zeer waardevol zijn wanneer je je logo doorstuurt naar een drukker. Het zijn vectoriële formaten en die zorgen voor een goede printkwaliteit. De goedkoopste optie bij Looka biedt je enkel een niet-transparant bestand aan (.png) voor een grotere vrijheid in de toekomst raad ik je aan de duurdere optie te kiezen met transparantie.
Vond je deze blog waardevol? Deel hem met gelijkgestemden!