Constant geplaagd door GSM-oproepen

Een van mijn klanten kloeg: “Je gaat dan eens een opleiding volgen en net op dat moment wil iedereen je blijkbaar aan de lijn krijgen. Je GSM staat roodgloeiend en het zijn oproepen waar je eigenlijk niks mee kan!”. Herkenbaar? Er zijn oplossingen! Of je nu zelfstandige bent zonder personeel of drukbezet manager, hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

Persoonlijk bereikbaar blijven is primordiaal, je voicemail is geen optie voor jou

  Overweeg om enkel bereikbaar te blijven voor contactpersonen in je contactenlijst op je telefoon. Dat kan je doen met de instellingen op je smartphone. Blokkeer alle oproepen van onbekende oproepnummers.
  Overweeg om enkel contactpersonen die aangeduid zijn als favoriet. Dat kan je doen met de instellingen op je smartphone. Stel de instellingen in op niet storen en laat enkel oproepen van favorieten toe.
  Toch liever elke oproep zien binnenkomen? Bij de meeste GSM-operators kan je de oproepen na een aantal seconden laten doorschakelen naar een ander nummer (je secretaresse bijvoorbeeld). Zo kan je bij elke oproep toch nog kiezen om op te nemen of door te laten schakelen naar een andere persoon. De beller krijgt dan in elk geval een persoon aan de lijn. Die persoon kan dan oproepen aannemen en gewoon noteren of ook afspraken plannen. Voor noodgevallen op het bedrijf kan er een SMS naar jou gestuurd worden. Zelfstandige zonder personeel zei je? Schakel een VA (Virtual Assistant) in. Ik kan je in contact brengen met verschillende goede freelance VA’s.

De bellers verdienen een persoonlijke begroeting en directe opvolging indien nodig, maar jij wil je écht wel kunnen focussen

  De meeste operators maken het mogelijk om je nummer direct door te schakelen naar een derde persoon. Die persoon kan dan oproepen aannemen en gewoon noteren of ook afspraken plannen. Voor noodgevallen op het bedrijf kan er een SMS naar jou gestuurd worden. Zelfstandige zonder personeel zei je? Schakel een VA (Virtual Assistant) in. Ik kan je in contact brengen met verschillende goede freelance VA’s.

De bellers kunnen gerust een voicemail-bericht nalaten, maar als er écht iets dringend is wil je het wel DIRECT weten

  Dan is je GSM uitzetten net geen optie, natuurlijk. Van een paar mensen wil je de oproepen wel gewoon binnenkrijgen, alle anderen mogen direct je voicemail krijgen. Het kan.
  Je doet dat zo. Beslis van wie je wel oproepen wil blijven ontvangen tijdens je afwezigheid. Maak van deze contactpersonen “favorieten”. Stel vervolgens de “niet storen”-modus in op je GSM, met uitzondering van je favoriete contactpersonen.

Nuttige links voor doorschakelen bij een aantal operatoren…

Tip: stop de codes voor het activeren en desactiveren van de doorschakeling als contactpersoon in je GSM, zo heb je ze altijd bij de hand!

Doorschakelen instellen bij ProximusDoorschakelen instellen bij OrangeDoorschakelen bij Telenet

Hopelijk kan deze info ook jou helpen! Specifieke vragen of feedback? Laat van je horen!

Groetjes

Sara