Het recht op deconnectie met de hulp van MS365.

Viva Insights helpt deconnecteren. Activeer het in MS Teams.

Het recht op deconnectie en de arbeidsdeal. Sinds april 2023 moet er aan de nieuwe wetgeving voldaan worden. In deze blog geef ik een aantal tips gelinkt aan MS365 om de inspanningen extra te ondersteunen. Deel ze onder collega’s. Zo geef je het welzijn in je organisatie een extra duwtje in de rug!

Even melden: deze tips en tricks hebben betrekking op zakelijke MS365 licenties (Business of Enterprise). Bovendien kunnen de instellingen van je MS365 omgeving een invloed hebben op de functionaliteiten die beschikbaar zijn. Wil je als leidinggevende graag uitvissen waarom bepaalde functionaliteit bij jullie niet beschikbaar is? Neem gerust contact op met mij!

Deconnectie en woon-werkverkeer

Het is jou mss ook al opgevallen. Naar kantoor gaan geeft je de tijd om van de professionele rol naar een privé rol te switchen. Van medewerker naar huismus zeg maar. Ook Microsoft heeft deze trend gespot en heeft de mogelijkheid ingebouwd om “virtueel woonwerkverkeer” in te bouwen. Virtual Commute (in Viva Insights) heet dat, maar wat heb je daar nu precies aan?

Virtual Commute helpt je je werkdag afronden in 3 stappen

  • ToDo’s overlopen/afvinken
  • Planning voor de komende dag checken
  • Mindfullness-momentje (er zijn ademhalingsoefeningen en mindfullnessvideo’s tot 10 min. Jammer genoeg enkel beschikbaar in het Engels)

Ik probeerde het alvast voor jullie uit en ik ben enthousiast!

Ik vergat al eens taken af te vinken. Dat is hiermee opgelost.
Taken afvinken geeft je extra voldoening voor je “naar huis gaat”.
Je weet wat morgen gepland staat, dat stelt gerust.
De mindfullness is basic, maar wel krachtig.

Hoe ga je tewerk?

De instellingen zijn makkelijk zelf te bepalen bijvoorbeeld door de app Viva Insights te koppelen in Teams. Binnen het gedeelte Wellbeing (Welzijn) vind je de Virtual Commute (Virtuele reistijd).

Wil je meer leren over Viva Insights of andere MS365 apps? Word dan lid van de community. Je ontvangt dan regelmatig tips & tricks en inzichten om de digitale vaardigheid op peil te houden en de overheadkost van administratie te drukken.